Van Binnenuit: Einde bekertoernooi voor FC Twente

FC Twente schakelde in de zestiende finales Feyenoord uit in de KNVB-beker. De bezoekers uit Rotterdam waren de betere ploeg, maar mede door Unnerstall werd de achtste finale bereikt. Hierin namen de Tukkers het woensdagavond op tegen AZ. Deze keer liep de wedstrijd minder succesvol af.

FC Twente kwam met name de eerste helft totaal niet aan voetballen toe en moest het initiatief laten aan de bezoekers uit Alkmaar. Bij rust had het 1-0 moeten staan voor de bezoekers, maar de scheidsrechter maakte een fout door buitenspel te vlaggen terwijl dit achteraf niet het geval bleek. Balbezit verhouding na 45 minuten: 76 procent voor AZ, 24 procent voor FC Twente.

In de tweede helft opende FC Twente de score vanaf de penaltystip na een blunder van de doelman van AZ. Pleguezuelo, die inviel voor de geblesseerde Hilgers, kende een ongelukkig moment door een voorzet van AZ in eigen doel te werken. Acht minuten voor tijd was het Pavlidis die niet achterhaald kon worden door Smal en Unnerstall passeerde in de verre hoek. De 2-1 was ook de eindstand.