FC Twente Nieuws

Van der Lely geniet van nieuwe wereld: "Het is liefdevoller en socialer”

Van der Lely geniet van nieuwe wereld: "Het is liefdevoller en socialer”

Deze zomer besloot de nog maar 23-jarige Jeroen van der Lely voor de tweede keer te stoppen met betaald voetbal. Deze keer is het definitief nadat hij zich de eerste keer liet overtuigen door zijn vriendin en Ted van Leeuwen om het toch nog een keer te proberen.

Inmiddels is hij student literaire wetenschappen in Utrecht en dat bevalt hem prima. Hij is blij de harde voetbalwereld achter zich te hebben gelaten en ingeruild te hebben voor een meer sociale omgeving.

"Ik verloor het plezier, het werd steeds meer een ‘moetje’, iets negatiefs", aldus Van der Lely in gesprek met Arjen te Bogt van de TC Tubantia. "Ik focuste me op het negatieve, niet op het positieve. Dat is in het voetbal dodelijk. Ik moest het van mijn mentaliteit hebben, maar die gedrevenheid was weg. Dan blijft er alleen een heel middelmatige voetballer over, merkte ik."

Tijd om opnieuw de handdoek in de ring te gooien en daar heeft Van der Lely totaal geen spijt van. "De omgeving waar ik me nu in begeef, met mensen die nadenken over zaken zoals ik dat ook doe, daar voel ik me prettig in. Het is liefdevoller, je wordt niet zo hard afgerekend op een fout. Het is socialer. En dat bevalt me wel", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties