FC Twente Nieuws

Van der Lely had al twee jaar eerder willen stoppen: "Echte motivatie was al weg"

Van der Lely had al twee jaar eerder willen stoppen: "Echte motivatie was al weg"

Jeroen van der Lely speelde van 2007 tot 2019 bij FC Twente. Als talent in de jeugdopleiding brak hij door in het eerste elftal. Zijn laatste jaren bij de club waren echter geen leuke. Hij voelde zich verantwoordelijk voor de chaos bij FC Twente, maakte de degradatie mee en kijkt niet met plezier terug naar de tijd waarin Gertjan Verbeek trainer was van FC Twente.

"Toen het crisis en chaos was bij Twente, ging ik mezelf dat heel erg aantrekken", vertelt Van der Lely tegenover Voetbal International. "Ik voelde me verantwoordelijk. Voor de club, het elftal, de supporters. Ik had veel last van die druk. Stond op het veld met de gedachte: als ik het maar niet verpest voor de rest. Ik ging me verstoppen. Met de ballen die ik nog kreeg, deed ik niks goeds meer. Dan is voetbal niet leuk meer."

De aanstelling van Gertjan Verbeek, die Van der Lely 'die jongen met dat knotje' noemde, hielp Van der Lely niet. "Hij was niet zo goed met namen. Maar het was duidelijk dat hij het in mij helemaal niet zag zitten. Ik speelde niet, tot Hidde ter Avest aan het einde van het seizoen geblesseerd raakte", vertelt het in gesprek met Voetbal International.

"Aan alles merkte ik dat de trainer me alleen maar opstelde omdat hij niemand anders had voor mijn positie. In die fase was ik echt ongelukkig. De druk, geen vertrouwen, het gevoel dat je niet gewild bent. Weet je nog dat Verbeek ons na een training een keer op kantoor riep?", vraagt Van der Lely aan voormalig collegaverdediger Peet Bijen. "Liet-ie de beelden zien van een tegengoal en wat wij daarbij fout hadden gedaan. Niet heel opbouwend, zeg maar."

Na de degradatie wilde Van der Lely eigenlijk al stoppen."Uiteindelijk was het tachtig/twintig in het voordeel van stoppen." Toch besloot hij dit pas twee jaar later te doen, omdat hij zijn tweejarig contract nog wel wilde uitdienen. "Dat contract wilde ik nog uitdienen. Maar de echte motivatie was wel weg", besluit de oud-vleugelverdediger van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties