FC Twente Nieuws

Van der Lely mist het voetbal soms toch: "Dan juichen er geen 30.000 mensen"

Van der Lely mist het voetbal soms toch: "Dan juichen er geen 30.000 mensen"

Jeroen van der Lely stopte in 2015 als 19-jarige met voetballen. Een paar maanden later besloot hij toch weer terug te keren. In 2020 stopte hij opnieuw, deze keer definitief. Hij is na zijn voetbalcarrière een heel ander leven gaan leiden. Hij is namelijk Literatuurwetenschap gaan studeren in Utrecht.

Van der Lely is een heel ander leven gaan leiden, vertelt hij tegenover 1Twente. "Ik zou wel echt zeggen dat het twee uitersten van elkaar zijn. In ieder geval hoe ik het leven leid. Als je Literatuur gaat studeren is er, heel algemeen gezegd, een bepaald type mens. Dat staat wel heel ver af van de voetbalwereld."

Van der Lely bedoelt de uitspraak 'een bepaald type mens' positief. "Ik zou het bijna omschrijven als hippies. Die hebben totaal niks met een prestatiecultuur, eigenlijk. Dat is voetbal wel. Dat is natuurlijk topsport, waar het uiteindelijk gaat om het resultaat. Dat staat wel heel ver af van literatuur. Literatuur is toch wel een soort van kunst, dus je merkt dat het mensen aantrekt die geïnteresseerd zijn in kunst", aldus de oud-vleugelverdediger van FC Twente.

Van der Lely heeft geen spijt van zijn keuze om te stoppen. "Maar ik wil niet zeggen dat ik er niks aan mis, of zo. Ik moet altijd denken aan de thuiswedstrijden tegen Ajax. Op de een of andere manier ging het ook altijd echt goed als we thuis tegen Ajax speelden. Al stonden we dik onderaan, als we tegen Ajax speelden konden we ineens een stuk meer. Als ik aan dat soort herinneringen terugdenk, dat zijn wel van die euforische momenten. Dat heb ik nu natuurlijk niet meer echt. Ik bedoel, als ik een tentamen haal, sta ik niet te juichen. Dan staan er niet30.000 mensen mij toe te juichen", zegt Van der Lely.

Leidt de oud-voetballer nu dan een typisch studentenleven? "Nee, helemaal niet, eigenlijk. Als in, ik zit bijna nooit in de kroeg te drinken, of zo. De meeste literatuurstudenten zijn nou niet echt de kroeggangers. Wat ik nog veel doe, is nog steeds hetzelfde als toen ik voetbalde, buiten mijn voetbal om. Veel lezen. Dat moet ook wel voor de studie, moet ik zeggen. Verder heb ik gewoon een heel relaxed leven nu. Best wel stressvrij. Daar hecht ik wel heel veel waarde aan", besluit Van der Lely.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties