FC Twente Nieuws

Van Domselaar dé Oranje-sensatie tijdens het EK in Engeland

Van Domselaar dé Oranje-sensatie tijdens het EK in Engeland

Er is een einde gekomen aan het EK voor de Oranje Leeuwinnen. In de kwartfinale ging de ploeg na verlenging met 1-0 onderuit tegen een veel beter Frankrijk. Dat Nederland nog zo lang in de wedstrijd bleef was mede te danken aan FC Twente-goalie Daphne Van Domselaar.

Wat de nederlaag extra zuur maakt, is dat de Fransen scoorden uit een strafschop. Van Domselaar koos de goede hoek, raakte de bal nog aan met de vingertoppen, maar het was niet voldoende om de bal uit het doel te houden. Het zijn nu Engeland, Zweden, Duitsland en Frankrijk die uit gaan maken wie de nieuwe Europees kampioen wordt.

Van Domselaar zal met een opgeheven hoofd terugkeren naar Enschede. Ze begon als tweede goalie achter Sari van Veenendaal, maar die raakte al tijdens de eerste wedstrijd geblesseerd. Van Domselaar kreeg de kans en greep deze met beide handen aan. Ze maakte indruk en werd bedolven onder de complimenten.

In de kwartfinale bewees Van Domselaar dat ze ook onder grote druk haar mannetje staat. Samen met voormalig Twente-verdediger Stefanie van der Gragt, momenteel transfervrij op te pikken, frustreerde ze de Franse ploeg die kans na kans kreeg, maar het net niet wisten te vinden. In de verlenging had de Franse ploeg een strafschop nodig om Van Domselaar te kloppen. Ook dit ging met moeite want ze raakte de bal nog aan.

Eén ding is dit EK wel duidelijk geworden, en dat is dat de bondscoach niet meer om Van Domselaar heen kan. Van Veenendaal haalt al tijden niet meer haar oude niveau en lijkt in alle opzichten voorbij te zijn gestreefd door de nog maar 22-jarige goalie van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties