FC Twente Nieuws

Van Domselaar maakt zich op voor eerste EK: "Natuurlijk is het spannend!"

Van Domselaar maakt zich op voor eerste EK: "Natuurlijk is het spannend!"

Van 6 juli tot en met 31 juli vindt het EK Vrouwen plaats in Engeland. De bondscoach heeft inmiddels zijn selectie bekend gemaakt en FC Twente is met vijf speelsters de hofleverancier. Een fraaie beloning voor de club die voor de tweede keer op rij de titel pakte in de eredivisie vrouwen.

Eén van de geselecteerden is goalie Daphne van Domselaar die afgelopen februari debuteerde tegen Finland. Of ze al last heeft van zenuwen? "Niet echt. Ik het er vooral heel erg veel zin in", vertelt ze op de clubwebsite van FC Twente. "Ik ben heel benieuwd wat zo’n eindtoernooi allemaal met zich meebrengt. Ik laat me lekker verrassen. Natuurlijk is het spannend, het is een Europees Kampioenschap. Alleen die ervaring is al heel gaaf."

En waar kijk je dan het meest naar uit? "Naar de wedstrijden! En naar de Nederlandse supporters. Er staan erg mooie wedstrijden op het programma en met de Oranjefans erbij is dat speciaal op zo’n EK.”

Afgelopen seizoen is duidelijk geworden dat bij FC Twente de sfeer binnen het team bepalend is geweest. Hoe is dat bij Oranje? “Ik speel nu echt met de top. Dat verschilt natuurlijk in niveau. De speelsters die al langer bij de Oranje Leeuwinnen rondlopen staan echt open voor de nieuwe speelsters en helpen iedereen. We worden erg goed opgevangen en hebben nu een maand om aan het teamgevoel en de speelwijze te werken.”

Voordat de ploeg vertrekt naar Engeland wacht er nog een mooie afsluiter in Nederland. Op zaterdag 2 juli speelt het Nederlands Elftal een uitzwaaiwedstrijd tegen Finland in de eigen Grolsch Veste. Voor het complete speelschema van het EK, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties