FC Twente Nieuws

Van Gelder haalt uit naar vuurwerkgeluid makende randdebielen van Feyenoord

Van Gelder haalt uit naar vuurwerkgeluid makende randdebielen van Feyenoord

Joel Drommel schoof maandagavond aan bij Jack van Gelder, presentator van het voetbalprogramma Peptalk. Het ging uiteraard over de met 5-1 verloren wedstrijd tegen Feyenoord, maar toen Drommel begon over het uitfluiten van de eigen spelers door het Feyenoord publiek, moest Jack van Gelder iets van het hart.

"Over fluiten gesproken. Ik word er helemaal gek van dat er nog steeds randdebielen in Rotterdam zijn die als Feyenoord tegen FC Twente speelt vuurwerkgeluiden maken. Dat is echt verschrikkelijk."

Het is goed dat er eindelijk iemand aandacht schenkt aan dit onderwerp. De dag na de vuurwerkramp in Enschede op moest FC Twente verplicht op bezoek in de Kuip omdat de KNVB weigerde de wedstrijd te verplaatsen. Vanaf dat moment begon het publiek vuurwerkgeluiden te maken bij wedstrijden tegen FC Twente. Nu 19 jaar later is er nog niets veranderd.

[google]

Het maken van vuurwerkgeluiden beperkt zich helaas niet tot alleen de Kuip. Ook de supporters van FC Utrecht vertonen hetzelfde trieste gedrag als FC Twente op bezoek komt in de Galgenwaard. De KNVB heeft het altijd over fatsoen en laat scheidsrechters wedstrijden stilleggen om minder ernstige spreekkoren. Het maken van vuurwerkgeluiden en verwijzend naar de ramp waarbij 23 doden vielen, wordt echter al 19 jaar genegeerd.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties