FC Twente Nieuws

Van Leeuwen krijgt niet Steijn, maar Pastoor als opvolger Verbeek

Van Leeuwen krijgt niet Steijn, maar Pastoor als opvolger Verbeek

Vandaag heeft Almere City FC de opvolger gepresenteerd van de ontslagen Gertjan Verbeek. Lange tijd leek Maurice Steijn de gedoodverfde kandidaat, maar vandaag rolde er toch een andere naam uit de koker. Almere City FC heeft besloten om een dienstverband aan te gaan met de clubloze Alex Pastoor.

Pastoor is een ervaren rot in het vak en is al meer dan 20 jaar actief als coach in het betaald voetbal. Pastoor weet wat het is om te promoveren vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de eredivisie, een langgekoesterde ambitie van zijn nieuwe werkgever. Hij deed dit eerder met Excelsior en Sparta.

Pastoor was in het verleden ook werkzaam voor N.E.C. Nijmegen, Slavia Praag en AZ. Zijn laatste club was het Oostenrijkse SC Rheindorf Altach dat uitkomt op het hoogste niveau. Hier werd hij afgelopen februari ontslagen na tegenvallende resultaten.

"Almere City FC staat te boek als een frisse club met een gezonde ambitie. Ik verheug mij op een ontzettend mooie uitdaging", zo laat de nieuwe trainer van onder ander FC Twente-huurling Thijs van Leeuwen weten op de clubwebsite.

De jonge buitenspeler mag zich nu opnieuw bewijzen om in aanmerking te komen voor een basisplek. Na het ontslag van Verbeek kreeg hij een basisplek en was direct één van de uitblinkers. Hij leverde een pre-assist en een assist in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties