FC Twente Nieuws

Van Leeuwen legt uit hoe het reddingsplan van FC Twente om Ziyech draaide

Van Leeuwen legt uit hoe het reddingsplan van FC Twente om Ziyech draaide

Hakim Ziyech maakte in de zomer van 2014 de overstap van sc Heerenveen naar FC Twente voor 3,5 miljoen euro. De aanvallende middenvelder speelde in een tijd waarin FC Twente het als club heel moeilijk had. Desondanks was hij de absolute uitblinker bij de Tukkers en een van de beste spelers van de eredivisie in een niet altijd even lekker draaiend team. Medio 2016 verkocht FC Twente Ziyech aan Ajax voor elf miljoen euro. Ted van Leeuwen was destijds de technisch directeur van FC Twente.

"De transfer van Ziyech was heel erg spectaculair", vertelt Van Leeuwen bij FC Afkicken op YouTube. "Twente zat toen echt in een hele moeilijke situatie. Ik denk dat ik wel twintig spelers heb verkocht. We mochten geen Europees spelen, hadden een punten aftrek en weet ik veel wat."

"Twente had een financieel reddingsplan opgesteld dat gebaseerd was op Hakim Ziyech. Op de waarde van Hakim Ziyech. Als ik dat nettobedrag niet zou halen, mochten we Ziyech niet verkopen", aldus de toenmalig technisch directeur van FC Twente.

Van Leeuwen heeft veel clubs en zaakwaarnemers over de vloer gehad voor Ziyech. Hij was namelijk de absolute uitblinker bij FC Twente en maakte in 64 eredivisieduels maar liefst 28 goals en gaf 27 assists. Uiteindelijk vertrok hij naar Ajax voor een bedrag van elf miljoen euro. Inmiddels speelt hij bij Chelsea FC, waar het niet zo lekker gaat met Ziyech en hij weinig speeltijd krijgt. Wel is hij te bewonderen op het aankomende WK in Qatar, waar zijn land Marokko in een poule zit met België, Kroatië en Canada.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties