FC Twente Nieuws

Van Veldhuizen blijft aan als burgemeester: "Ben thuis in Enschede"

Van Veldhuizen blijft aan als burgemeester: "Ben thuis in Enschede"

Als het aan Onno van Veldhuizen ligt blijft hij nog heel lang burgemeester van Enschede. Dit laat hij weten in gesprek met RTV Oost. Vrijdag is het exact vijf jaar geleden dat hij als burgemeester van Enschede geïnstalleerd.

"Ik ga voor een tweede termijn, met nog meer inspiratie en plezier dan wanneer je begint. Je wilt natuurlijk doorbouwen met waar je mee bezig was. Ik ben thuis in Enschede en in Twente, dus dan is het de meest mooie baan die je kunt hebben om met heel veel andere mensen voor dat thuis te mogen zorgen."

Ambities om naar een grotere stad te vertrekken heeft Van Veldhuizen niet. Zo wordt hij gelinkt aan de openstaande vacature in Utrecht. "Ik vind het heel erg leuk dat mijn naam dan valt, maar ik heb niet gesolliciteerd. Mijn ambitie is om een heel goede burgemeester van Enschede en Twente te zijn."

"Ik geloof ook in een burgemeesterschap dat lang mag duren, juist omdat je moet verbinden tussen al die mensen en al die belangen. Vanaf dag één kun je besturen, maar van de mensen houden, dat heeft tijd nodig. Pas als je van de mensen houdt, kun je samen met de mensen bouwen", zo besluit hij het gesprek met Rutger Borgerink.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties