FC Twente Nieuws

Van Veldhuizen deelt sneer uit aan Twente-supporters bij afscheid als burgemeester

Van Veldhuizen deelt sneer uit aan Twente-supporters bij afscheid als burgemeester

Onno van Veldhuizen is per vandaag burgemeester af. Op 2 oktober 2015 begon hij aan zijn eerste en nu blijkt ook laatste ambtstermijn als de burgervader van Enschede. Het nieuws dat Van Veldhuizen zou vertrekken is bij een groot deel van Twente-supporters met gejuich ontvangen.

Jarenlang leefde Vak P in onmin met Van Veldhuizen na de bestorming van het supportershome tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV in 2017. Ook was er veel kritiek van de minder fanatieke supporters omdat bij de inval het stadion moest worden ontruimd. Dit zorgde voor de nodige paniek op de tribunes, maar gelukkig raakte daar niemand gewond.

Na de inval was de sfeer bekoeld tussen de Twente-supporters en de burgemeester. Dat het nooit meer goed zou komen bleek wel toen Van Veldhuizen een toespraak hield tijdens de huldiging van het promotiefeest in 2019.

"Een burgemeester is ook gewoon mens, dus natuurlijk liet het me niet onberoerd", zo blikt Van Veldhuizen vandaag terug in de TC Tubantia. "Er waren destijds ook mensen die excuus maakten en zeiden: burgemeester, ik deed er niet aan mee."

Nu hij is vertrokken als burgemeester deelt hij toch nog even een sneer uit aan de mensen die hem uitfloten die dag. "Supporters die mij uitfloten, zouden zich één ding moeten realiseren. Ze floten niet alleen mij uit, maar ook de stad. Die stad, de gemeente, heeft FC Twente in leven gehouden. Zonder financiële steun van de gemeente had hun club niet meer bestaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties