FC Twente Nieuws

Van Veldhuizen stopt als burgemeester van Enschede

Van Veldhuizen stopt als burgemeester van Enschede

Onno van Veldhuizen heeft besloten om te stoppen als burgemeester van Enschede. Hij heeft ervoor gekozen om de kans om voor een tweede termijn te gaan, aan zich voorbij te laten gaan. Van Veldhuizen zal zijn eerste termijn afmaken om begin oktober 2021 definitief afscheid te nemen.

De burgervader werd vorig jaar zwaar getroffen door het coronavirus en lag er enkele maanden uit. "Weliswaar ben ik er echt van overtuigd dat ik na corona mijn oude kracht weer zal vinden, tegelijkertijd is er ook het gevoel niet meer zo onbarmhartig hard in de volle openbaarheid te willen werken."

De vertrekkende Van Veldhuizen heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden, maar hier wil hij nog niet al teveel over uitweiden. "U hoort het te gelegener tijd, mocht die volgende stap er komen", zo laat hij weten in gesprek met Borgerink van RTV Oost.

Inval Vak P

Een deel van de supporters van FC Twente zal opgelucht adem halen nu Van Veldhuzien zijn vertrek heeft aangekondigd. Dit heeft alles te maken met het feit dat de burgemeester in 2017 een inval deed in het supportershome van Vak P. Het leidde tot een onveilige situatie in en rondom het stadion. Ook werd het supportershome op slot gedraaid.

[google]

Van Veldhuizen blijft in Enschede

Van Veldhuizen geeft aan dat hij wel in Enschede woonachtig zal blijven. "Het spijt mij om mijn stad, Twente, de Euregio en niet in de laatste plaats alle goede collega's en andere mensen om mij heen, los te laten. Ik ga als burgemeester, maar blijf in Enschede."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties