FC Twente Nieuws

Van Wolfswinkel alert: "Daar moeten wij ons tegen wapenen"

Van Wolfswinkel alert: "Daar moeten wij ons tegen wapenen"

Donderdagavond speelden veel spelers van FC Twente hun tweede Europese wedstrijd ooit. Dat was voor Ricky van Wolfswinkel wel anders. De club uit Enschede is alweer de vijfde club waarmee de spits Europees voetbal speelt. Van Wolfswinkel zag het zijn team moeilijk hebben op het begin.

“Ongelofelijk als je ziet hoe slecht we beginnen. Dan kom je zelfs achter. Maar daarna zijn we gaan voetballen. En dan zie je hoeveel beter je bent, als je de bal maar laat lopen. Tegen zo’n tegenstander voel je de druk niet en dat maakt het ook gevaarlijk. Je mag het niet zeggen, maar je weet dat je beter bent en dan sluipen er slordigheden in.”

De aanvaller kijkt reëel naar deze instelling. Dan ga je verslappen. Dat mag niet gebeuren. Zeker niet tegen een ploeg als Fiorentina volgende week. We zullen om een kans te maken op het scherp van de snede moeten spelen en we hebben een team, dat dat ook kan leveren”, aldus Van Wolfswinkel in gesprek met De Telegraaf.

De spits kijkt uit naar het affiche met de Italianen. “Het is toch mooi om tegen zo’n ploeg te mogen spelen. We hebben vorig seizoen laten zien een ploeg te hebben die het veel tegenstanders moeilijk kan maken. Daarvoor moeten we wel ons ding doen en dan is het leuker om een goede ploeg tegen je te krijgen.”

Door zijn Europese ervaring kan Van Wolfswinkel de jongens wat meer vertellen over ploegen uit Italië. “Er komen heel andere dingen bij kijken. Zeker als je tegen Italianen speelt. Die zijn puur resultaatgebonden. Het ziet er wellicht helemaal niet uit wat ze doen, maar ze kunnen fantastisch op resultaat spelen. Dat is heel anders dan we hier in Nederland gewend zijn. Daar moeten wij ons tegen wapenen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties