FC Twente Nieuws

Verbazing over Cerny: "Hij was overal een beetje lastig"

Verbazing over Cerny: "Hij was overal een beetje lastig"

Tijdens de interlandbreak speelde FC Twente een besloten oefenwedstrijd tegen het Belgische Waasland-Beveren. De wedstrijd werd gespeeld in de Grolsch Veste en ging met 2-1 verloren. Na afloop was er één Twente-speler die met een grote lach het stadion verliet, Vaclav Cerny.

De aanvaller maakte na bijna tien maanden afwezigheid zijn eerste wedstrijdminuten. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg hij de aanvoerdersband opgeschoven en speelde in totaal 20 minuten mee. Heubach is blij met de terugkeer van Cerny.

"Als je kijkt wat hij bracht voordat hij geblesseerd raakte, dan bracht hij wel heel erg veel. Nu heeft hij na zijn zware blessure weer twintig minuten kunnen maken. Dat is voor hem positief en ook naar de club en de supporters toe", aldus Heubach aan tafel bij Voetbaltijd.

De vraag is wanneer we Cerny weer terug gaan zien in de basis. Volgens Heubach hoeven de supporters geen wonderen te verwachten. "Ik denk dat hij nog wel even nodig heeft. Het is nu nog maar twintig minuten. Hij moet eerst zorgen dat hij 45 minuten gaat spelen en dan zestig. Ik denk na de winterstop."

"Hij is 4,5 kilo aangekomen, Jeroen", haakt René Wagelaar in met een knipoog richting Heubach. "Ik ook", grapt Heubach die nadat hij is gestopt met voetballen, er zelf ook wat kilo's heeft bijgekregen. "Nee, maar het is ook een jongen die zelf heel graag wil." Wagelaar: "Dat wordt weer een genot om naar te kijken straks."

Tafelgast Issy ten Donkelaar, voormalig speler en trainer van FC Twente, is ook gecharmeerd van de Tsjechische aanvaller. "Het belangrijkste is dat hij zich ontzettend goed thuis voelt bij FC Twente, en dat verbaasd mij een beetje. Hij was overal een beetje lastig. Bij Ajax was hij lastig en bij FC Utrecht viel hij ook niet in het potje. Maar bij FC Twente voelt hij zich waarschijnlijk goed op zijn gemak en dat is niet onbelangrijk."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties