FC Twente Nieuws

Verbeek doet zijn verhaal: "Officieel ben ik niet ontslagen"

Verbeek doet zijn verhaal: "Officieel ben ik niet ontslagen"

De kans dat Gertjan Verbeek als trainer terugkeert op de Nederlandse velden is minimaal. De oefenmeester werd eerder deze maand op straat gezet door het ambitieuze Almere City FC en heeft de afgelopen weken tijd gehad om na te denken over zijn toekomst.

Er is echter nog wel één ding dat Verbeek direct recht wil zeggen als hij begint aan zijn interview met de NOS. Overal staat geschreven dat hij zou zijn ontslagen, maar dat klopt niet. "Ik ben op non-actief gesteld. Officieel ben ik niet ontslagen, maar zo wordt het wel gezien."

Toch denkt Verbeek dat het niet alleen zijn schuld is dat de ploeg onder hem zo slecht acteerde. "Ik ben niet de eerste trainer die ontslagen is in Almere de afgelopen vijf jaar. Dus er is toch iets wat niet klopt. Maar goed, ik heb er dit keer een aandeel in gehad en dan weet je dat je als trainer aan de beurt bent."

Inmiddels heeft de club met Alex Pastoor een nieuwe trainer aangesteld, maar hij begint pas na de winterstop. Sinds het vertrek van Verbeek speelde Almere drie wedstrijden waarin vier punten werden gescoord. Verbeek volgt zijn oude ploeg nog altijd en zag ze ondanks de vier punten verder afglijden. "Ze zijn zelfs nog gezakt."

Toch zoekt de voormalig FC Twente-trainer het deze keer ook bij zichzelf. "Het was duidelijk dat we niet op koers lagen. De laatste wedstrijd onder mijn leiding was een blamage. En daar moet ik mezelf verantwoordelijk voor stellen." Toch constateert hij dat er sinds zijn vertrek niets is veranderd. "Het is een repeterend verhaal: ze kunnen 'm winnen, ze kunnen 'm verliezen. Tot nu toe zijn ze nog niet aan de betere hand. Dat is jammer."

Zijn klus bij Almere is waarschijnlijk ook zijn laatste klus als trainer in Nederland. "Je moet in de voetballerij nooit nooit zeggen. Er zijn meer trainers die hun afscheid hadden aangekondigd. Maar ik was al een jaar niet actief, hè, na Adelaide, mijn Australische avontuur. Zoiets zou ik nog wel leuk vinden. Maar de kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer, is klein", zo besluit hij.

FC Utrecht – FC Twente

Wint FC Twente van FC Utrecht, dan win je 4,4 keer je inleg bij BetCity. Registreer je via deze link en ontvang als bonus een FREE BET van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Scoort Virgil Misidjan de eerste of de laatste goal? Dan win je maar liefst 12 keer je inleg. Klik hier voor alle overige opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties