FC Twente Nieuws

Verbeek sluit FC Twente in top drie niet uit: "Stuk stabieler dan Ajax en PSV"

Verbeek sluit FC Twente in top drie niet uit: "Stuk stabieler dan Ajax en PSV"

Gertjan Verbeek volgde in oktober 2017 de ontslagen René Hake op als trainer van FC Twente. Het werd geen succes. Verbeek won slechts één wedstrijd met de Tukkers en werd vijf maanden later alweer ontslagen. Het tij was destijds echter niet meer te keren voor opvolger Marino Pusic. FC Twente degradeerde dat seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie.

Nu gaat het een stuk beter met FC Twente, zo ziet ook Verbeek, die denkt dat de club weleens een heel mooi seizoen tegemoet kan gaan. "FC Twente kan en mag naar boven kijken. Waar Van Gaal bij het Nederlands elftal op hamert is dat ze niet de beste spelers hebben, maar het beste team moeten zijn. De energie en het plezier straalt ervan af bij FC Twente, wie er dan ook spelen. Er zijn weinig conflicten", vertelt de oud-trainer van FC Twente bij VoetbalTijd.

"Ze spelen niet altijd wervelend voetbal, maar pakken wel de punten. Dat is niet onbelangrijk. Ze zijn niet makkelijk te verslaan, zeker thuis. Met het publiek, dat Twente weer omarmt heeft. Dat is echt geweldig", aldus Verbeek.

Verbeek sluit zelfs een plek bij de bovenste drie voor FC Twente niet uit. "Als er een jaar is dat ze echt mee kunnen doen om die bovenste drie plaatsen, is het dit jaar. Ajax en PSV hebben wel moeite om stabiliteit te vertonen. In die zin is Twente wel een stuk stabieler. Daarom staan ze ook zo hoog. Ik schat ze zeker zo hoog in als AZ", zegt hij.

Verbeek ziet een belangrijke factor voor de tweede seizoenshelft. Van deze factor heeft FC Twente gelukkig geen last. Daardoor zou het een voordeel kunnen zijn voor de Tukkers. "Ik denk dat het ook wel belangrijk is hoe je internationals terugkomen. Dat is voor mij wel nieuw, voor heel veel andere trainers ook. Hoe gaat dat straks in januari? Je hebt vier weken lang je spelers niet. Hoe komen ze terug", besluit Verbeek, die momenteel clubloos is en niet meer aan de slag wil als trainer bij een Nederlandse club. Een avontuur in het buitenland ziet hij wellicht nog wel zitten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties