FC Twente Nieuws

Verdonk wil samen met steenrijke eigenaar de Portugese top bestormen

Verdonk wil samen met steenrijke eigenaar de Portugese top bestormen

Calvin Verdonk had contact met FC Basel (Zwitserland), Benevento (Italië), Panathinaikos (Griekenland), Deportivo Alavés (Spanje) en Rode Ster Belgrado (Servië), maar koos uiteindelijk voor het voor velen onbekende Famalicão, de Portugese nummer zes van het afgelopen seizoen.

De club is ambitieus en dan is het altijd handig dat je een steenrijke eigenaar hebt als Idan Ofer. De Israëliër bezit naast Famalicão ook drieëndertig procent van de aandelen van Atletico Madrid. "Die eigenaar wil omhoog met Famalicão, begrijp ik. Dat komt mooi uit, dat wil ik ook", aldus Verdonk in gesprek met Gouka van het Algemeen Dagblad.

Verdonk had over interesse niet te klagen. Naast de bovengenoemde buitenlandse clubs was er ook interesse vanuit Nederland, maar dat was geen optie voor de 23-jarige back.

Er waren ook clubs uit Nederland, maar ik voelde vorig seizoen al: ik ben klaar hier. Ik wilde een avontuur aangaan in het buitenland met een transfervrije status. Dan komen er altijd clubs voorbij."

"Ik was heel nieuwsgierig naar deze club en dit land. Als je je er dan in gaat verdiepen, je luistert naar mensen die de filosofie van deze club kennen, dan raak je meer en meer geïnteresseerd. Al snel wist ik: dit moet ik doen", zo besluit Verdonk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties