FC Twente Nieuws

Veurink blikt terug: "Hoogtepunt voor mij was het Wilhelmus in De Grolsch Veste. Wát een moment..."

Veurink blikt terug: "Hoogtepunt voor mij was het Wilhelmus in De Grolsch Veste. Wát een moment..."

Als je het over een succescoach in het vrouwenvoetbal hebt, dan denk je meteen aan Arjan Veurink. Vier landstitels met FC Twente Vrouwen een KNVB-Beker en tot twee keer toe winnaar van de BeNe League. Vorig jaar vond de Hengeloër het mooi geweest en koos hij voor een dienstverband bij de KNVB als assistent van bondscoach Sarina Wiegman.

De Oranje Leeuwinnen wonnen dit jaar het Women's Euro 2017 in eigen land. "Het was bizar en uniek tegelijk", vertelt Veurink. "Dit ga je niet snel meer meemaken. De sfeer, het publiek dat ons omarmde en dat allemaal in eigen land: dat was echt uniek. Een hoogtepunt voor mij was het Wilhelmus in De Grolsch Veste. Wát een moment... Het voelde als oud-trainer van Twente toch ook als mijn stadion. De emoties kwamen toen wel even binnen. Twente heeft het vrouwenvoetbal mede op de kaart gezet in Nederland, met een belangrijke rol voor Joop (Munsterman red.). Als je dan in je eigen stadion Europees kampioen kunt worden, is dat echt onvergetelijk", laat Veurink Dijkgraaf van de TC Tubantia optekenen.

Na zijn successen in Enschede besloot hij om aan de slag te gaan bij Sci Sports. Hier vond hij niet zijn geluk. "Ik miste de topsport en het coachen. Toen kwam de KNVB in januari, of ik assistent wilde worden. Ik heb een sterke eigen mening, dus heb wel even nagedacht of ik dat wilde. Maar uiteindelijk viel alles op zijn plek. Inmiddels werk ik fulltime voor de KNVB, naast assistent ben ik coördinator van de nationale jeugdteam voor vrouwen."

[google]

Tweeling

Het geluk kwam de in Ommen geboren oefenmeester ook in de familiekring tegemoet. "We hadden al een zoontje, en kregen tot onze verrassing nu een tweeling. Daar hadden we geen minuut rekening mee gehouden. Na de EK-titel was ik daardoor wel weer snel terug op aarde. Je weet pas echt wat het is om je kinderen te moeten missen als je ze zelf hebt."

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties