FC Twente Nieuws

VIDEO: FOX Sports DOC: De Derde Thermometer

VIDEO: FOX Sports DOC: De Derde Thermometer

Op donderdag 17 februari 2011 speelde FC Twente in de zestiende finales van de Europa League in Rusland tegen Rubin Kazan. Op zich niet heel bijzonder, ware het niet dat die wedstrijd gespeeld werd bij een bizarre temperatuur van -18 graden. Wat zich uiteindelijk afspeelde was een krankzinnig tafereel.

Volgens de regelgeving van de UEFA hebben betrokken clubs het recht om de wedstrijd at te gelasten als de temperatuur een uur voor aanvang van de wedstrijd lager is dan -15 graden Celsius. Onderzoek van toenmalig clubarts Gekie Meins heeft uitgewezen dat de kans op blessures bij dergelijke temperaturen zeer groot is.

[google]De thermometer van FC Twente toont vlak voor de wedstrijd op 17 februari aan dat het liefst -17,7 graden is in het Luzhniki Stadion te Moskou. Jan van Halst, die destijds Manager Algemene Zaken was, en Gekie Meins zijn van mening dat er niet gevoetbald moet worden. En ook tegenstander Rubin Kazan denkt er zo over. De UEFA is echter van mening dat de wedstrijd gespeeld moet worden.

FC Twente ging onder protest akkoord en won de wedstrijd met 2-0. In de documentaire De Derde Thermometer blikken onder andere doelpuntenmakers Peter Wisgerhof en Luuk de Jong samen met Van Halst, Meins, Wout Brama en supporters Gerko Brink en Werner Hogenkamp en commentator Michiel Teeling terug op één van 'de meest memorabele verhalen' uit de clubgeschiedenis van FC Twente.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties