Vlak nadat FC Twente de eerste oefenwedstrijd met 11-0 had gewonnen van Bon Boys, stond ook voor Michel Vlap de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het programma. De aanvallende middenvelder startte op de bank in de oefenwedstrijd tegen STVV (de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging).

Het was de eerste wedstrijd voor de kersverse Anderlecht-trainer Felice Mazzu die vooraf nog had aangekondigd alle wedstrijden te willen winnen, ook die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het liep anders. Door een eigen doelpunt in de eerste helft verloor Anderlecht met 1-0.

In de tweede helft kreeg Vlap de kans zich te bewijzen tegenover zijn nieuwe trainer. Volgens de Belgische media maakte de middenvelder een goede indruk met enkele goede acties. Bijna scoorde hij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat.

Volgens La Dernière Heure heeft Vlap tijdens de eerste trainingen ook al een goede indruk gemaakt op Felice Mazzu. Toch is de kans nog altijd aanwezig dat Vlap Anderlecht gaat verlaten. Volgens geruchten zouden er meerdere clubs geïnteresseerd zijn in de middenvelder waaronder FC Twente en een aantal andere buitenlandse clubs.

FC Twente wil Vlap graag nog een jaar huren, maar daar gaat Anderlecht niet mee akkoord. De speler drukt zwaar op de salarishuishouding en de club gaf tijdens het afgelopen seizoen al aan dat als Vlap wordt verkocht, zijn salaris kan worden geïnvesteerd in nieuwe spelers. Ook verlangt Anderlecht nog een transfersom van zo'n twee miljoen euro.