FC Twente Nieuws

Vitesse-FC Twente: feiten, cijfers en beelden uit de historie

Vitesse-FC Twente: feiten, cijfers en beelden uit de historie

Komende zondag neemt FC Twente het op tegen Vitesse. In Het GelreDome wordt om 16:45 afgetrapt, daarmee is de wedstrijd het sluitstuk van speelronde 22 in de eredivisie. Beide ploegen zullen graag de draad weer oppakken, zowel FC Twente als Vitesse bevindt zich namelijk in een vormdip.

Voordat de competitie vorig seizoen werd stilgelegd vanwege het coronavirus, was Vitesse-FC Twente voor beide ploegen de laatste wedstrijd. Op 7 maart 2020 wonnen de Arnhemmers met 1-0, Grot was in de 70e minuut de enige doelpuntenmaker.

FC Twente won slechts één van de laatste tien duels met Vitesse. Op 25 september 2016 werd er in de eigen Grolsch Veste met 2-1 gewonnen, Enes Ünal en Bersant Celina scoorden destijds voor de Tukkers. Buiten deze wedstrijd verloor FC Twente zes keer, en werd er drie keer gelijkgespeeld in de laatste tien ontmoetingen tussen de clubs.

De laatste keer dat de ploeg uit Enschede wist te winnen in Arnhem is alweer bijna negen jaar geleden. Op 19 februari in 2012 werd Vitesse met 4-1 verslagen door de Tukkers. De doelpunten kwamen in die wedstrijd bij FC Twente van Ola John, Luuk De Jong, Leroy Fer en Nacer Chadli.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties