FC Twente Nieuws

Vlap verkoos FC Twente boven 'zijn' sc Heerenveen: "Hier wil je toch voetballen?"

Vlap verkoos FC Twente boven 'zijn' sc Heerenveen: "Hier wil je toch voetballen?"

Zondag staat voor Michel Vlap een zeer bijzondere wedstrijd op het programma. De middenvelder keert dan voor even terug in Friesland bij de club waar het voor hem allemaal begonnen. Nu moet hij echter plaatsnemen in de kleedkamer van de uitspelende ploeg en zal hij in het rood spelen in plaats van het blauw/wit met pompeblêden.

Er was afgelopen zomer veel interesse in Vlap die ook terug kon keren naar zijn oud-werkgever sc Heerenveen. Toch koos hij voor FC Twente. In gesprek met de Leeuwarder Courant legt hij uit waarom.

"Met Johnny Jansen heb ik altijd contact gehouden. Ik denk dat hij graag had gezien dat ik was teruggekeerd. Alleen had ik niet het gevoel dat iedereen bij Heerenveen dat ook kostte wat het kost wilde. Helemaal niet erg, want ik wilde dat zelf ook niet."

"Ik wil mezelf uitdagen en bewijzen dat ik het ook bij andere clubs kan laten zien. Zoals ik dat bij Anderlecht in mijn eerste jaar heb gedaan. Fryslân is mijn thuis en Heerenveen mijn club, maar een terugkeer was nu nog te vroeg. Dan had ik voor mijn gevoel de makkelijkste weg gekozen. En of die terugkeer ooit komt? Ik zou dat heel mooi vinden, ja."

Dit seizoen draagt Vlap in ieder geval het Twentse Ros op zijn borst. Tegen Vitesse scoorde hij zijn eerste doelpunt en tegen AZ gaf hij zijn eerste assist. Hij leek wat aanpassingsproblemen te hebben, maar deze twee momenten moeten hem vertrouwen hebben gegeven. Daarbij krijgt hij natuurlijk ook veel steun van de supporter, één van de redenen waarom hij koos voor FC Twente. "Zeg nou zelf: hier wil je toch voetballen? Ik ben echt bij een geweldige club terechtgekomen", zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties