FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente speelsters vanaf volgend seizoen fullprof in Engeland

Voormalig FC Twente speelsters vanaf volgend seizoen fullprof in Engeland

[google]Oud-FC Twente speelsters Marthe Munsterman, Siri Worm, Sari van Veenendaal en Danique Kerkdijk worden met ingang vanaf het seizoen 2018-2019 fullprof voor minimaal zestien uur per week. De Engelse voetbalbond FA wil vanaf volgend seizoen starten met een volledig professionele competitie voor vrouwen.

Woensdag maakte de voetbalbond bekend dat er een hoogste divisie met veertien clubs en een tweede divisie met twaalf clubs gaat komen. Alle speelsters die gaan spelen in de hoogste divisie worden fullprofs voor minimaal zestien uur per week. Dit is exclusief de speeldagen.

Munsterman, Worm en Kerkdijk verlieten alle drie deze zomer FC Twente Vrouwen om aan de slag te gaan in Engeland. Munsterman en Worm komen samen uit voor Everton, terwijl Kerkdijk speelt bij Bristol City. Oud FC Twente keepster Sari van Veenendaal is al langer actief in Engeland. Van Veenendaal komt uit voor Arsenal.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties