FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente-speler (29) hoofd scouting FC Emmen

Voormalig FC Twente-speler (29) hoofd scouting FC Emmen

FC Emmen heeft een nieuwe hoofd scouting aangesteld. Het gaat om een oud-bekende wat het is voormalig FC Twente-middenvelder Jurjan Mannes die deze functie gaat bekleden. De nog maar 29-jarige Mannes speelde jaren in de jeugd van FC Twente, maar haalde nooit het eerste. Hij debuteerde vervolgens bij FC Emmen en in al in 2018 besloot hij afscheid te nemen van het profvoetbal. Hij sloot aan bij HHC Hardenbeg waar hij nog altijd actief is.

Bij FC Emmen is Michel Jansen, voormalig hoofdtrainer van FC Twente, sinds dit seizoen de technisch manager. Hij kende Mannus nog van zijn tijd bij FC Twente waar hij naast hoofdtrainer ook hoofd jeugdopleidingen was.

Mannes wordt niet uit het niets hoofd scouting van FC Emmen.Na dat hij al vroeg stopte met betaald voetbal, ging hij aan de slag bij databedrijf SciSports. "Hier groeide mijn interesse voor scouting en het tactische aspect van voetbal nog meer", zo vertelt hij op de clubwebsite van FC Emmen. "Ik heb daar veel geleerd over data en hoe belangrijk dat onderdeel van de scouting is. Maar live scouting blijft onmisbaar."

Voor de oud-prof voelt het als thuiskomen. "Ik heb binding met de club en ken de mensen. Ik ben altijd in contact gebleven met Ronald Lubbers en Dick Lukkien, de laatste tijd heb ik ook veel contact gehad met Michel Jansen. Na die gesprekken is het snel gegaan.”

"Mijn doel bij FC Emmen is vooral om samen met Michel, het scoutingsapparaat en de staf te zorgen dat de juiste spelers worden aangedragen voor komend seizoen. Op de korte termijn zullen we ook deze winter al samenwerken, maar de lange termijn heeft de focus."

Ook treft Mannes nog een andere oud-bekende bij de Emmenaren. Peet Bijen tekende op 30 augustus van dit jaar een contract bij FC Emmen nadat zijn contract bij ADO Den Haag werd ontbonden. De verdediger werd geblesseerd aangetrokken in de hoop dat hij in de loop van dit seizoen weer kan aansluiten. Bijen raakte bijna 14 maanden geleden geblesseerd en speelde sindsdien geen enkele wedstrijd meer.

PEC Zwolle – FC Twente

Wint FC Twente van PEC Zwolle en houdt bekerheld Unnerstall de nul? Dan win je 3,35 keer je inleg bij BetCity. Registreer je via deze link en ontvang een FREE BET van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Scoort Virgil Misidjan tegen PEC Zwolle de eerste of de laatste treffer? Dan win je maar liefst 8,5 keer je inleg. Klik hier voor alle overige opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties