FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente talent gaat voor tweede kans in Nederland

Voormalig FC Twente talent gaat voor tweede kans in Nederland

Voormalig FC Twente jeugdspeler Máté Szolga gaat weer voetballen in Nederland. De aanvaller werd in februari 2009 als groot talent opgepikt bij het Hongaarse Szombathelyi Haladás waar FC Twente destijds een samenwerkingsverband mee had. Tot een debuut kwam het niet en in 2012 vertrok hij uit Enschede. Nu zes jaar later krijgt hij de kans zich alsnog te bewijzen. Hij gaat aan de slag bij HSC '21 uit Haaksbergen dat uitkomt in de derde divisie zondag.

Na zijn periode bij FC Twente streek hij neer bij Go Ahead Eagles en vervolgens het Hongaarse Lombard Pápa waar hij zijn debuut maakte in het professionele voetbal. Vervolgens speelde de inmiddels 24-jarige Szolga voor de Hongaarse clubs ETO FC Győr II en Budafoki MTE.

[google]

Teqball
De afgelopen jaren hield Szolga zich met name bezig met het promoten van Teqball. Dit deed hij ook in Enschede waardoor er nu naast de kleedkamer een Teqball tafel is geplaatst. Szolga reisde de hele wereld af om Teqball te promoten en ontmoette hiermee wereldsterren als Puyol, Karembeu, Gallas en Figo. Toch bleef het veldvoetbal kriebelen en koos hij ervoor om voor de tweede keer zijn geluk te gaan beproeven in Nederland. HSC '21 biedt hem deze kans nu.

[ligatus]

Voormalig FC Twente talent gaat voor tweede kans in Nederland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties