FC Twente Nieuws

Vrees voor vertrek Smal: "Als hij dat al gaat doen"

Vrees voor vertrek Smal: "Als hij dat al gaat doen"

Met Joshua Brenet en Gijs Smal heeft FC Twente twee levensgevaarlijke aanvallende backs binnen de selectie. Beide spelers zijn vaak voorin te vinden en waren meer dan eens beslissend. Ook verdedigend wordt er niet verzaakt, want de Tukkers hebben de minste treffers tegen. Unnerstall hoefde nog maar negen keer te grabbelen.

Zowel Brenet als Smal zijn tot dusver direct betrokken geweest bij vijf doelpunten. Brenet scoorde drie keer en leverde twee assists. De verdeling bij Smal is iets anders. Hij trof één keer doel en gaf in de eerste seizoenshelft vier assists. Clubwatcher Tijmen van Wissing is onder de indruk van de 25-jarige back uit De Rijp.

"Smal is niet mijn persoonlijk favoriet, maar ik vind hem dit seizoen echt geweldig spelen. Ik zag hem tegen Sparta een pennenstreek neerleggen met zijn rechter. Ik dacht: als hij dat al gaat doen… Hij heeft ook nog een geweldig schot en speelt dit seizoen erg gedreven. Hij heeft al vier assists en een doelpunt, en is ook echt een motor voor dit FC Twente. Dat doet hij uitstekend."

Het heeft even geduurd, maar Smal heeft inmiddels bewezen dat hij het niveau aan kan. "Hij kwam van FC Volendam, moest in een hoger tempo trainen en de intensiteit werd hoger", haakt Van Staa in. "We hebben nooit getwijfeld over zijn aanvallende kwaliteiten, maar hoe hij verdedigde. Hij verdedigt nu ook een stuk beter en is fysiek in orde.'

"De vleugelverdedigers bij FC Twente brengen gewoon wat extra's en dat is voor de buitenspelers ook wel fijn. Hij (Smal, red.) gaat ook stappen maken deze speler." Van Wissing ziet het voor FC Twente dan ook somber in. "Die kun je denk ik niet behouden."

Smal is één van de spelers met een aflopende verbintenis. FC Twente heeft een optie om het contract met één seizoen te verlengen, maar dat betekent niet dat hij komend seizoen ook per definitie bij FC Twente speelt. Als de club geld aan hem wil verdienen dan is een zomerse verkoop een realistische optie. Dit om te voorkomen dat Smal in de zomer van 2024 transfervrij de deur uitloopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties