FC Twente Nieuws

Vriends las over 'mooie clausule' in contract van Brenet: "Dat vind ik vet"

Vriends las over 'mooie clausule' in contract van Brenet: "Dat vind ik vet"

In de Cor Potcast bespreken (oud-)profs Bart Vriends, Maarten de Fockert en Thomas Verhaar het wekelijks over verschillende thema's binnen de voetbalwereld. Afgelopen week kwamen de contracten en clausules van een profvoetballer ter sprake. De drie hosts deden een boekje open.

Te beginnen met de zaakwaarnemerskwestie. "Veel mensen vragen zich denk ik af wat zo'n zaakwaarnemer nou in zijn zak steekt", begint Vriends. "In mijn geval niet veel kan ik je vertellen, vijf procentjes", reageert voormalig profkeeper De Fockert. "Bij mij is dat zeven procent, dat is volgens mij een beetje gemiddeld in de voetbalwereld. Dat is dus ieder jaar zeven procent van je bruto jaarinkomen. Dat vind ik best veel geld", aldus de verdediger van Sparta.

Toch is het percentage voor de zaakwaarnemer geen letterlijke hap uit het salaris van de speler. "Uiteindelijk zal het gewoon van jouw budget af gaan, maar het is niet dat ze een percentage van jouw salaris nemen", zegt De Fockert. "Het percentage komt er inderdaad bovenop en de club betaalt dat", aldus Vriends. "Maar het gaat natuurlijk wel af van het budget wat de club voor jou beschikbaar stelt", reageert eerstgenoemde.

Een reëel percentage?

Vriends betwijfeld of de genoemde zeven procent een reëel percentage is. "Wat heb je gedurende een seizoen nou verder te maken met je zaakwaarnemer? Ervan uitgaande dat je een langlopend contract hebt van twee of drie jaar. Ik heb er niet zoveel moeite mee, maar ik vind het best goed verdiend voor zaakwaarnemers."

Brenet's clausule

De 30-jarige verdediger lijkt daarom extra veel waardering te hebben voor de constructie die FC Twente-verdediger Joshua Brenet heeft bedacht. "Ik las over een mooie clausule. Brenet is volgens mij weer terug in Nederland, ik dacht bij FC Twente. Hij heeft in zijn contract laten opnemen dat de helft van de fee van de zaakwaarnemer naar de zus van Joshua Brenet gaat. Dat vind ik vet", besluit de voetballende podcasthost positief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties