FC Twente Nieuws

Vrijspraak Sadílek reëel door uitspraken scheidsrechtersbaas Wiedemeijer

Vrijspraak Sadílek reëel door uitspraken scheidsrechtersbaas Wiedemeijer

Het wordt een spannende dag voor Michal Sadílek. De middenvelder moet zich vanavond verantwoorden voor de beroepscommissie van de KNVB nadat hij in beroep ging tegen de schorsing van de aanklager betaald voetbal. Deze wilde hem drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk, wegens gemeen spel.

We gaan terug naar 22 december als Sadílek in de 51e minuut een luchtduel aangaat met FC Utrecht-spits Douvikas. Tijdens het duel raakt de arm van de middenvelder het gezicht van de Griekse spits die met veel geschreeuw en theater naar de grond gaat. Met succes.

Scheidsrechter Richard Martens trekt de rode kaart en stuurt Sadílek van het veld. Opvallende genoeg grijpt de dienstdoende VAR Serdar Gözübüyük niet in waardoor FC Twente meer dan 40 minuten met tien man op het veld staat. Tot overmaat van ramp scoort de thuisploeg diep in blessuretijd de gelijkmaker.

Na afloop werd er door diverse analisten schande gesproken van de rode kaart en het niet ingrijpen van de VAR. Om een rode kaart te geven in een dergelijke situatie dient de speler zijn arm als wapen te hebben gebruikt. Hiervan is volgens de analisten totaal geen sprake.

Een soortgelijke situatie vond plaats in 2019 tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Ajax. De elleboog van Mustafa Saymak raakte Edson Álvarez. In tegenstelling tot Sadílek kreeg hij geen rode, maar een gele kaart getoond . Volgens scheidsrechtersbaas Wiedemeijer exact volgens protocol.

"Wij vinden dat deze elleboog niet als wapen wordt gebruikt. Dan moet je hem echt in zijn gezicht planten en écht die beweging maken. Deze jongen springt omhoog en komt boven de schouders. Daar hoor je eigenlijk niet te zitten, daarom krijgt hij geel. Voor een rode kaart moet het buitensporig zijn, dus met meer geweld en snelheid."

We hebben onder de poll de beelden van zowel Sadílek als Saymak onder elkaar gezet. Wat verwachten jullie na het zien van de beelden en de uitspraken van Wiedemeijer? Appgebruikers kunnen stemmen op de poll via deze link.


[totalpoll id="181792"]

Saymak

Sadílek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties