FC Twente Nieuws

Vrouwen-trainer Pot: 'FC Twente - Ajax is dé klassieker van het vrouwenvoetbal'

Vrouwen-trainer Pot: 'FC Twente - Ajax is dé klassieker van het vrouwenvoetbal'

Sinds afgelopen zomer is Joran Pot de hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. Hij kwam over van PEC Zwolle als opvolger van de naar Bayer Leverkusen vertrokken succestrainer Robert de Pauw. Zondag staat er een absolute kraker voor Pot op het programma. Dan ontvangt FC Twente titelconcurrent Ajax in De Grolsch Veste.

Afgelopen zomer kwam er een einde van het verblijf van Joran Pot bij PEC Zwolle, die zeven jaar duurde. Hij moest op zoek naar een nieuwe club om te trainen. "Ik zocht voor mezelf de grootste uitdaging en een mannen- of vrouwenploeg maakte me niet uit. Ik heb alles opengehouden", vertelt Pot tegenover TC Tubantia. "En het mooiste, meest uitdagende wat op mijn pad kwam was dit: de FC Twente Vrouwen."

FC Twente is recordkampioen van de Vrouwen Eredivisie, won de afgelopen drie landstitels en is regerend Eredivisie Cup- en Super Cup-winnaar. Het is dus lastig voor Pot om het nog beter te doen dan voorheen. "Maar dat is juist die prikkel, de druk van een topclub is die uitdaging", aldus de hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen.

Pot is tot nu toe positief over zijn tijd bij FC Twente. "De organisatie bij FC Twente is groter dan bij PEC, de speelsters zijn beter en ik heb ook hier meer tijd om trainingen voor te bereiden en uit te besteden, omdat de staf veel uitgebreider is."

Pot is woonachtig in Heino, een plaatsje in de gemeente Raalte, vlak bij Zwolle. "Vanuit Zwolle was ik met een kwartiertje in Heino, waardoor je thuis nog met allerlei dingen van de club in je hoofd zat. Nu doe ik er een uurtje over. Ik heb vaak niet eens de radio aan, omdat ik in mijn hoofd de wedstrijd nog even doorneem, of dingen bedenk voor de volgende dag. Als ik dan thuis ben, heb ik het ook afgesloten en ben ik ook echt thuis voor het gezin."

Zondag is het tijd voor dé topper van het Nederlandse vrouwenvoetbal. FC Twente en Ajax hebben dit seizoen allebei nog alle duels in de eredivisie gewonnen en ontmoeten elkaar zondag om 12:15 uur in De Grolsch Veste. "Op ESPN wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax bij de vrouwen altijd aangekondigd als de klassieker, maar dat slaat nergens op, vind ik", aldus Pot.

"Dat is puur vanwege de naam van de clubs bij de mannen. Op basis van de historie en de prestaties komt ADO daar nog eerder voor in aanmerking dan Feyenoord. Bij de vrouwen is FC Twente-Ajax dé wedstrijd. Dit wordt onze eerste echte test. Na Ajax krijgen we ook de rest van de top 5. Over een paar weken weten we waar we echt staan", besluit Pot.

Kom ook onze vrouwen steunen in De Grolsch Veste voor het belangrijke duel, dé klassieker tegen Ajax. Er zijn al meer dan 3.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd die zondag om 12:15 uur begint.
Bestel hier je kaarten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties