FC Twente Nieuws

Vrouwen-trainer Pot kritisch op KNVB vanwege 'te snelle' uitbreiding eredivisie

Vrouwen-trainer Pot kritisch op KNVB vanwege 'te snelle' uitbreiding eredivisie

Vorig seizoen speelden er nog negen clubs in de Vrouwen Eredivisie. Dit seizoen zijn Fortuna Sittard en Telstar erbij gekomen en bestaat de competitie uit elf clubs. De KNVB wil graag naar een competitie met twaalf teams. Volgens FC Twente-trainer Joran Pot wil de KNVB dit proces te snel doorlopen.

"Het is heel goed dat de KNVB kijkt naar de toekomst en naar een competitie met twaalf ploegen wil, maar in mijn beleving is de eredivisie dit seizoen te snel uitgebreid met twee nieuwe clubs", vertelt Pot tegenover TC Tubantia.

"Daarvoor is de breedte nog niet sterk genoeg in Nederland. Ik vind het heel mooi dat een club als Fortuna er bij is gekomen en ook meteen investeert. Maar ze halen de beste speelsters bij andere clubs vandaan, zoals Heerenveen en PEC, waardoor die weer helemaal opnieuw moeten beginnen", aldus Pot.

"Alkmaar had drie heel talentvolle aanvalsters, ze zijn alle drie vertrokken en dat kunnen ze niet opvangen. De competitie wordt er daardoor niet meteen sterker op als de onderkant wordt afgeroomd. Dan krijg je soms zulke grote uitslagen en dat is niet goed voor de ontwikkeling van speelsters, maar ook niet voor de uitstraling van de eredivisie. Daarom is het volgens mij beter als je stapsgewijs één nieuwe club in de twee jaar laat instromen. Dan gaat alles veel meer via de weg van de geleidelijkheid", besluit de hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen.

Er worden dit jaar inderdaad grote uitslagen neergezet, vooral door FC Twente en Ajax. Zo won FC Twente dit seizoen al tweemaal met 9-0, één keer met 6-0 en één keer met 5-0. De Tukkers hebben in de eerste zeven wedstrijden al 37 doelpunten gemaakt en slechts één tegengoal gekregen. Dit komt neer op bijna 5,3 goals per wedstrijd en nog geen 0,15 tegendoelpunten per duel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties