FC Twente Nieuws

Vuckic en Selahi zijn klaar, PAOK en Sparta Praag verrassend uitgeschakeld

Vuckic en Selahi zijn klaar, PAOK en Sparta Praag verrassend uitgeschakeld

Donderdagavond werden de returns van de tweede voorronde van de Conference League afgewerkt. Al snel werd duidelijk dat FK Cukaricki opnieuw geen kind had aan Racing FC Union Luxembourg. Na de 4-1 overwinning in Luxemburg werd er nu met 4-0 gewonnen in Belgrado. Hierdoor is FK Cukaricki nu de tegenstander van FC Twente in de derde voorronde.

Dat FK Cukaricki door zou gaan naar de derde voorronde was geen verrassing. Toch zijn er donderdag een aantal clubs uitgeschakeld waarvan verwacht werd dat ze de derde voorronde wel zouden bereiken. Het gaat om Sparta Praag en PAOK Saloniki.

Enkele andere clubs die hun Waterloo vonden in de tweede voorronde waren het Zweedse Elfsborg, het Poolse Lechia Gdansk, het Schotse Motherwell en het Schotse Rijeka. Dat de laatstgenoemde club werd uitgeschakeld door Djurgardens was geen verrassing, maar het betekent dat een mogelijk weerzien met een aantal oud-FC Twente spelers van de baan is.

Bij Rijeka staan dit seizoen twee spelers onder contract die in 2019 nog het shirt van FC Twente droegen. Haris Vuckic en Lindon Selahi. Vorig seizoen was ook Issah Abass actief voor Rijeka, maar het huurcontract van de Ghanees werd niet verengd en keerde terug naar FSV Mainz.

Toen Rijeka in de tweede voorronde werd gekoppeld aan Djurgardens, wist iedereen dat het een lastig verhaal zou gaan worden. Tijdens de heenwedstrijd in Kroatië was het Vuckic die de score opende, maar de wedstrijd ging uiteindelijk met 2-1 verloren. Donderdag verloor Rijeka opnieuw, deze keer met 2-0. Het betekende het einde van een korte Europese campagne.

Voor een overzicht van alle gespeelde wedstrijden in de tweede voorronde, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties