FC Twente Nieuws

Vuckic en Zaragoza definitief van elkaar verlost na activeren clausule

Vuckic en Zaragoza definitief van elkaar verlost na activeren clausule

Haris Vuckic heeft besloten om Real Zaragoza definitief achter zich te laten en in te ruilen voor het Kroatische HNK Rijeka. Vuckic vertrok in 2020 als clubtopscorer bij FC Twente en maakte de overstap naar de Zaragoza waar hij één van de grootverdieners werd. Al snel werd duidelijk dat het geen goede match was.

In zijn eerste seizoen kwam hij tot slechts 17 optredens in LaLiga2 waarin hij geen enkele keer doel trof en ook niet belangrijk was door het geven van een assist. In de zomer van 2021 was het HNK Rijeka dat zich meldde waarna er een huurovereenkomst werd opgesteld.

Persoonlijk kende Vuckic een prima seizoen in Kroatië. De Sloveen scoorde 10 doelpunten en leverde daarnaast ook nog eens 5 assists. Helaas was het niet genoeg voor Europees vetbal. De ploeg liet het lopen in de competitie en verloor ook nog eens de bekerfinale.

Toch waren de goede prestaties van Vuckic voldoende reden voor de club om gebruik te maken van de clausule om de inmiddels 29-jarige aanvaller definitief over te nemen. Een koopje want de Kroaten hoeven geen enkele euro over te maken aan Zaragoza dat blij is verlost te zijn van de hoge salariskosten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties