FC Twente Nieuws

Vuckic gaat op avontuur en tekent bij uitermate succesvolle club in Azië

Vuckic gaat op avontuur en tekent bij uitermate succesvolle club in Azië

Deze week vertrok Haris Vuckic bij het Kroatische HNK Rijeka. De oud-speler van FC Twente overleefde een crisis bij de club niet. Al snel heeft de spits een nieuwe club gevonden. Hij gaat op avontuur in Thailand, waar hij een contract heeft ondertekend bij Buriram United.

HNK Rijeka stond na de eerste seizoenshelft achtste van de tien clubs op het hoogste Kroatische niveau. Om deze reden werd de trainer ontslagen. Zijn opvolger, Sergej Jakirovic, besloot dat er geen toekomst meer was voor Vuckic. De Sloveen kreeg speciaal verlof en mocht op zoek gaan naar een nieuwe club.

Opvallend, want Vuckic deed het helemaal niet zo slecht bij HNK Rijeka. Vorig seizoen kwam hij al op huurbasis uit voor de Kroaten. Toen scoorde hij tien goals en gaf hij vijf assists in 27 wedstrijden en was hij een bepalende factor bij de plaatsing voor Europees voetbal. Voor HNK Rijeka reden genoeg om hem deze zomer transfervrij over te nemen van Real Zaragoza. In de eerste tien wedstrijden van dit seizoen scoorde Vuckic driemaal en gaf hij één assist. Toch mocht hij vertrekken bij de club.

Al snel heeft de voormalig speler van FC Twente een nieuwe club gevonden. Hij gaat op avontuur in Azië. Op het hoogste Thaise niveau heeft hij een contract getekend bij Buriram United. Het team bestaat voornamelijk uit Thaise spelers, met daarnaast een Serviër, een Colombiaan, een Guinees en nu dus een Sloveen. Buriram United presteert de laatste jaren uitstekend in de Thai League. In de laatste negen seizoenen won de nieuwe club van Vuckic zes landstitels en halverwege het huidige seizoen staat de club bovenaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties