FC Twente Nieuws

Vuckic, Selahi en Abass bestijgen Kroatische top met HNK Rijeka

Vuckic, Selahi en Abass bestijgen Kroatische top met HNK Rijeka

Haris Vuckic, Lindon Selahi en Issah Abbas zijn na hun eerdere periodes bij FC Twente gestrand bij HNK Rijeka. Afgelopen zomer haalde de club alledrie de spelers naar Kroatië. Inmiddels lijkt de ploeg van Vuckic, Selahi en Abass zo goed als onverslaanbaar in de competitie.

Rijeka voert dan ook de lijst aan op het hoogste niveau van Kroatië. Het laat clubs als Dinamo Zagreb, Hadjuk Split en Osijek achter zich. In meer dan de helft van de gespeelde wedstrijden kwamen de oud-FC Twente spelers in actie.

Van de drie is Abass voorlopig het meest productief. In zeven wedstrijden was de van FSV Mainz-gehuurde aanvaller voorlopig goed voor drie goals en één assist. Selahi en Vuckic scoorde tot nog toe één keer. Laatstgenoemde gaf ook nog een assist.

Kroatische Topper

Komend weekend gaat duidelijk worden uit welk hout het Twents getinte Rijeka daadwerkelijk gesneden is. Zaterdag neemt de koploper het in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb: de nummer twee van de competitie en tevens de kampioen van de laatste drie jaar.

Conference League

Even leek de Kroatische lijstaanvoerder ook in Europa hoge ogen te kunnen gaan gooien. In de derde voorronde van de Conference League werd eenvoudig afgerekend met Hibernian FC. Vervolgens hielden de Kroaten in de daarop volgende ronde knap stand in het heenduel met PAOK. In Griekenland eindigde het eerste deel van het tweeluik in 1-1. In de return viel echter het doek voor Rijeka, dat met 0-2 onderuit ging tegen de Griekse ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties