WAUW! Cerny geeft geweldige assist bij schitterende goal Tsjechië tegen Spanje

Václav Cerny is bij de Nations League-wedstrijd tegen Spanje belangrijk geweest voor zijn land. Dankzij zijn prachtige assist kon Jan Kuchta de 2-1 binnenschieten, waardoor Tsjechië in eigen huis verraste tegen Spanje. In de 90e minuut maakte Inigo Martinez nog 2-2 namens de Spanjaarden.

Na 59 minuten mocht Cerny bij een 1-1 stand zijn rentree voor de Tsjechische ploeg maken. Hij verving buitenspeler Ondrej Lingr. Zeven minuten later gaf hij een messcherpe diepe bal vanaf eigen helft. Spits Jan Kuchta van Lokomotiv Moskou kon alleen op de keeper af en rondde met een prachtige stift af. In de 90e minuut maakte Spanje nog de 2-2 dankzij een doelpunt van verdediger Inigo Martinez.

Na het gelijkspel tegen 'la Furiá Roja' staat Tsjechië tweede in groep 2 van de Nations League. De ploeg heeft vier punten behaald uit de eerste twee wedstrijden, na de eerste wedstrijd gewonnen te hebben van Zwitserland. Michal Sadílek, die de hele wedstrijd speelde, en Cerny staan samen aan kop van de groep met Cristiano Ronaldo's Portugal.