FC Twente Nieuws

Weergaloze Aitor schiet de hele Griekse competitie overhoop

Weergaloze Aitor schiet de hele Griekse competitie overhoop

In Griekenland is Aitor Cantalapiedra bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Panathinaikos. De aanvaller speelde van 2018 tot 2020 bij FC Twente waarna hij de overstap maakte naar de Griekse topclub. De kans is groot dat dit zijn laatste seizoen gaat zijn want de aanvaller heeft een aflopend contract en speelt momenteel de pannen van het dak.

Aitor sloot het afgelopen seizoen af als de grote man door de winnende te scoren in de Griekse bekerfinale. Er was interesse van andere clubs, maar de aanvaller besloot om er nog een jaar aan vast te plakken. Hier zal hij geen spijt van hebben want na zes wedstrijden staat hij op zeven doelpunten en twee assists.

De 26-jarige Spanjaard is hiermee betrokken bij 9 van de in totaal 11 doelpunten die werden gescoord door Panathinaikos. Dit komt neer op een percentage van maar liefst 82 procent. Afgelopen weekend was hij de matchwinner in de topper tegen PAOK. In het hol van de leeuw scoorde Aitor twee keer, hetgeen genoeg was voor een 2-1 overwinning.

Inmiddels is het gat met de nummer twee en regerend kampioen Olympiakos opgelopen tot zeven punten. Het lijkt erop dat de club na jaren weer kans maakt op de titel. De laatste dateert van 2010, het jaar waarin ook FC Twente titel pakte. Bij Panathinaikos staat ook de Nederlander Bart Schenkeveld onder contract. De 31-jarige verdediger speelde in Nederland voor Heracles, PEC Zwolle en Feyenoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties