FC Twente Nieuws

Wel supporters in buitenlandse stadions door Nederlands onderzoek: "Hoe ironisch"

Wel supporters in buitenlandse stadions door Nederlands onderzoek: "Hoe ironisch"

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong voert de druk op het kabinet extra op. Donderdag liet premier Mark Rutte al weten dat als er kan worden versoepeld, hij wil kijken of er ook weer publiek aanwezig kan zijn bij grote sportevenementen. Of dit het gevolg van het dreigende statement van de voetbalclubs die dreigen om de stadions weer open te gooien zullen we nooit weten, maar De Jong is er klaar mee.

De clubs hadden ook afgelopen weekend of het komende weekend de deuren open kunnen gooien, maar kiezen voor de 'koninklijke weg'. Wel hoopt De Jong dat het dringende statement duidelijk heeft gemaakt hoe nijpend de situatie is bij de voetbalclubs en dat er actie wordt ondernomen.

Het meest schrijnend vindt De Jong het feit dat er in vele andere landen wel gewoon supporters aanwezig zijn bij de wedstrijden. Dit kan mede door de onderzoeken die in Nederland zijn uitgevoerd.

"Met de Fieldlabs hebben we vorig jaar aangetoond dat wij op een veilige manier toeschouwers kunnen ontvangen, dat is wetenschappelijk bewezen", zo vertelt De Jong tegenover de Telegraaf. "Die Nederlandse Fieldlab-resultaten worden nu in het buitenland gebruikt om daar wel voetbalfans toe te laten. Hoe ironisch is dat? Van ons belastinggeld."

"Voetbal is cultureel erfgoed en een van de visitekaartjes van Nederland in het buitenland. Geef ons dus perspectief. Het sluiten van de stadions heeft vorig jaar geleid tot een extra verlies van 100 miljoen euro, de loyaliteit van supporters wordt maximaal op de proef gesteld. Voor iedere stad is een bvo een ongelooflijk belangrijk uithangbord. Om zo’n uithangbord te blijven, is het wel prettig dat ze ook kunnen blijven bestaan. Het voetbal kan z’n eigen broek ophouden, maar dan moeten we wel publiek kunnen ontvangen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties