FC Twente Nieuws

Welke van de zeven aflopende contracten moet FC Twente verlengen?

Welke van de zeven aflopende contracten moet FC Twente verlengen?

Inmiddels zijn we al bijna twee maanden onderweg in 2022 en is Jan Streuer druk bezig met de selectie voor komend seizoen. Eén van de vragen is welke spelers met een aflopend contract in aanmerking komen voor een langer verblijf bij FC Twente.

Het gaat in totaal om zeven contractspelers: Wout Brama, Giovanni Troupée, Luca Everink, Joshua Brenet, Jesse Bosch, Julio Pleguezuelo en Godfried Roemeratoe. Om een vrije uittocht tegen te kunnen gaan heeft FC Twente in vijf van de zeven contracten een optie opgenomen.

Deze eenzijdige optie geeft de club het recht om een aflopend contract eenzijdig met een jaar te verlengen tot medio 2023. De enige spelers waarbij deze optie niet is opgenomen in het contract zijn die van aanvoerder Wout Brama en nieuwkomer Joshua Brenet.

Een speler met een optie in zijn contract moet wachten op het besluit van de huidige werkgever of het deze optie wil lichten, tenzij eerder al kenbaar is gemaakt dat de speler mag vertrekken. Dit zal gelden voor Dario Dumic die afgelopen zomer al te horen heeft gekregen dat hij de club mag verlaten. FC Twente heeft tot uiterlijk 1 april de tijd op een optie te lichten. Een speler kan tot die tijd geen contract afsluiten bij een andere club.

Salarisverhoging

Een optie is voor een voetbalclub echter niet altijd zaligmakend. Licht FC Twente een optie, dan wordt de club verplicht het salaris van de desbetreffende speler met minimaal 25 procent te verhogen. Dat dit niet altijd mogelijk is bleek in 2018 met Hidde ter Avest. FC Twente had een optie om het contract te verlengen, maar kon niet voldoen aan de vooraf afgesproken salarisverhoging. De club had geen keus en moest rechtsback met pijn in het hart transfervrij laten gaan.

Godfried Roemeratoe

Godfried Roemeratoe is dit seizoen verhuurd aan Willem II. Hierbij hebben de Tilburgers een optie tot koop weten te bedingen. Deze optie wordt echter pas actief als FC Twente de optie in het contract met Roemeratoe heeft gelicht. Lichten de Tukkers de optie niet voor 1 april, dan kan Willem II Roemeratoe in de zomer alsnog transfervrij overnemen. Licht FC Twente de optie wel en wenst Willem II geen gebruik te maken van de optie tot koop, dan staat Roemeratoe tot 2023 gewoon onder contract bij FC Twente.

Poll: Welk(e) contract(en) zou jij verlengen voor het seizoen 2022-2023?

Appgebruikers kunnen stemmen door te klikken op deze link.


[totalpoll id="184455"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties