FC Twente Nieuws

Wethouder wil inzicht: "Eerst moet het risico dat wij als gemeente lopen helder zijn"

Wethouder wil inzicht: "Eerst moet het risico dat wij als gemeente lopen helder zijn"

Gisteren kreeg FC Twente het verlossende woord vanuit de KNVB. De club in Enschede promoveert naar categorie 2 en behoudt daarmee de proflicentie. Het wachten was lang maar de vreugde was groot nadat het heuglijke nieuws bekend werd gemaakt. De Tukkers kunnen nu de volgende stap zetten. Gemeente Enschede doet hetzelfde.

De promotie naar categorie 2 is een belangrijke stap vooruit en waar FC Twente voorheen nog toestemming aan de KNVB moest vragen voor elke uitgave boven de 50.000 euro, krijgt de club nu weer meer zeggenschap over haar eigen uitgaven. FC Twente hangt nog een claim boven het hoofd van de belastingdienst die onderzoek doet bij de club in Enschede. Gemeente Enschede zou hier graag meer zicht op willen hebben, aangezien de garantstelling van 32 miljoen euro nog steeds in de wacht staat. Om te bepalen hoe hoog de claim kan gaan uitvallen heeft de gemeente een bureau ingeschakeld.

[google] Wanneer het bureau EY (voorheen Ernst & Young) kan vaststellen dat de claim niet torenhoog is, zal de gemeente groen licht geven wat betreft de garantstelling van 32 miljoen euro aan FC Twente. "Maar eerst moet het risico dat wij als gemeente lopen helder zijn. Wij verwachten dat de experts van EY er in slagen, binnen een bepaalde bandbreedte, te voorspellen hoe hoog die rekening gaat uitvallen voor FC Twente", aldus wethouder Eelco Eerenberg in gesprek met de TC Tubantia.

Het kan FC Twente niet snel genoeg gaan, iedere maand dat de club moet wachten kost namelijk 100.000 euro extra aan rente. Geld dat de club goed kan gebruiken voor andere belangrijke zaken. De Tukkers willen de oude schulden herfinancieren met de garantstelling en zonder die garantstelling degradeert FC Twente alsnog naar categorie 1 en komt de licentie opnieuw in gevaar. De club in Enschede krijgt samen met gemeente Enschede hiervoor één jaar de tijd. Niet alleen het voetbalbedrijf komt dan in de problemen, de gemeente is haar zeventien miljoen euro uitgeleende geld kwijt bij het rampscenario.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties