FC Twente Nieuws

Winnen Fair Play Award 2021-2022 wordt zware dobber voor FC Twente

Winnen Fair Play Award 2021-2022 wordt zware dobber voor FC Twente

De kans dat FC Twente er dit jaar vandoor gaat met de Eredivisie Fair Play award is niet heel erg groot. Na de eerste seizoenshelft is de ploeg uit Enschede terug te vinden op de tiende plek. De ranglijst is opgesteld voor de Eredivisie CV.

De koploper na 18 speelronden is Ajax dat op korte afstand wordt gevolgd door PSV. De verrassende nummer drie is Go Ahead Eagles. De promovendus presteert dit seizoen boven verwachting, zo ook in het Fair Play Klassement.

Wat ook verrassend mag worden genoemd is de naam van de hekkensluiter. Het is de nummer vier van de ranglijst Vitesse die het slechts scoort als het gaat om Fair Play. Op plek 17 staat Heracles Almelo en op de 16e plek Fortuna Sittard.

"Het Fair Play Klassement wordt bepaald op basis van objectieve wedstrijddata, waar defensieve acties (slidings, tackles, obstructies, etc.) gerelateerd worden aan het aantal geconstateerde overtredingen. De winnaar wordt aan het einde van het seizoen gehuldigd met een Eredivisie Fair Play award", zo valt te lezen op de website van de Eredivisie CV.

Tussenstand Fair Play Award 2021-2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties