FC Twente Nieuws

WK-droom Ruiz blijft in leven door miraculeuze overwinning Costa Rica

WK-droom Ruiz blijft in leven door miraculeuze overwinning Costa Rica

Bryan Ruiz had nog twee laatste dromen voordat zijn carrière stopt. Hij wilde nog graag een prijs pakken met zijn jeugdclub LD Alajuelense en een mooi WK beleven met Costa Rica. De eerste droom viel een paar weken geleden in duigen. Ook de tweede droom leek een lastig verhaal te worden na de 7-0 nederlaag van Costa Rica tegen Spanje.

De WK-droom van Ruiz is echter weer springlevend. Op miraculeuze wijze wist Costa Rica te winnen van Japan. Het Midden-Amerikaanse land had niet veel te vertellen tegen de Aziaten en produceerden slechts vier schoten, waarvan één op doel. Dit schot op doel zat er echter wel gelijk in. Rechtervleugelverdediger Keysher Fuller Spence zorgde met een mooi geplaatst schot voor de 0-1. Japan was nog dichtbij de 1-1, maar de inzet werd van de lijn gehaald door Costa Rica. Het bleef 0-1, waardoor Costa Rica nog alle kans maakt om door te gaan naar de achtste finales van het WK. Ruiz zat de hele wedstrijd op de bank.

Nu is het afwachten voor Ruiz en co wat Spanje en Duitsland vanavond om 20:00 uur tegen elkaar doen. Spanje begon dit WK met een vliegende start door met 7-0 te winnen van Costa Rica. Duitsland is wat minder lekker begonnen. De ploeg van trainer Hansi Flick ging met 1-2 onderuit tegen Japan. Aankomende donderdag staat de laatste speelronde van deze poule op het programma. Om 20:00 uur wordt zowel Costa Rica - Duitsland als Japan - Spanje afgewerkt.

Stand Poule E

Land Gespeeld Punten DV DT Doelsaldo
Spanje 1 3 7 0 7
Japan 2 3 2 2 0
Costa Rica 2 3 1 7 -6
Duitsland 1 0 1 2 -1

Zo. 27-11 (20:00 uur): Spanje - Duitsland
Do. 01-12 (20:00 uur): Costa Rica - Duitsland en Japan - Spanje

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties