FC Twente Nieuws

WOW: Seys scoort uit een corner in de Keuken Kampioen Divisie

WOW: Seys scoort uit een corner in de Keuken Kampioen Divisie

Dylan Seys kreeg afgelopen zomer de kans om aan te sluiten bij het Brabantse Helmond Sport. Niet de club waar hij als klein kind altijd van had gedroomd, maar hij wilde simpelweg weer voetballen. Seys werd in het seizoen 2016-2017 als groot talent door Club Brugge aan FC Twente verhuurd, maar tot een definitieve overstap kwam het niet.

RKC Waalwijk hapte wel toe en nam de kleine aanvaller transfervrij over. De club promoveerde naar de eredivisie, maar in dat seizoen kreeg Seys het aan de stok met de trainer Fred Grim. Het resultaat was dat het contract vroegtijdig werd verscheurd.

Na een half jaar Excelsior Moeskroen en een jaar Excelsior Rotterdam kwam hij afgelopen zomer terecht bij Helmond Sport. Nee, ik had niet verwacht dat ik op mijn 25ste bij Helmond Sport zou spelen, maar ik ben blij dat ik hier nu de kans krijg. Ik heb de laatste maanden erg hard gewerkt om fit te worden", aldus Seys tegenover het Eindhovens Dagblad.

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft, die werd overschaduwd door blessures en enkel invalbeurten, stond hij vrijdag voor de tweede keer in 2022 in de basis. Dit leverde direct een mooi moment op voor de voormalig publiekslieveling van FC Twente.

Hij zag zijn corner in de 21e minuut in het doel belanden (klik hier voor de beelden). Hierbij kreeg hij wel wat hulp van de keeper van TOP Oss. Helaas was het niet voldoende want Seys en Helmond Sport verloren de wedstrijd met 3-1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties