FC Twente Nieuws

Zo bleef rugnummer 39 binnen de trotse Twentse familie Rots

Zo bleef rugnummer 39 binnen de trotse Twentse familie Rots

Mats Rots mocht in de voorbereiding op dit seizoen samen met drie andere spelers uit de FC Twente/Heracles Academie aansluiten bij de eerste selectie van FC Twente. Daardoor stond hij samen op het trainingsveld met zijn broer Daan Rots. Mats deed het naar behoren en tekende de pas zestienjarige linksback zijn eerste profcontract bij de club.

Het was toch wel een beetje gek voor Daan Rots om met zijn broertje op het trainingsveld te staan. "Normaal zie je hem alleen wedstrijden spelen, hier op het complex. Soms zie je een training van hem. Nu mocht hij ineens de hele voorbereiding meedoen. Hij deed vorig seizoen ook al mee, maar toen was ik helaas geblesseerd. Toen dacht ik wel: jammer, ik had ook wel graag tegenover hem op het trainingsveld willen staan", vertelt de 21-jarige aanvaller tegenover 1Twente.

"Nu was hij er in de voorbereiding bij. Het is wel gek om tegenover hem te staan. De eerste training stond ik gelijk rechtsbuiten en hij linksback. Dat was wel een strijd. Die strijd win ik nog zeker wel", lacht Daan. "Maar hij heeft wel veel kwaliteiten. Hij heeft zichzelf mooi laten zien."

Daan Rots droeg vorig seizoen rugnummer 39. Dit seizoen heeft hij nummer 11 gekregen en heeft Mats het nummer van zijn broer overgenomen. "Ik had 39. Toen kwam 11 vrij. Ik vind het wel mooi als je 11 mag hebben van de club. Als ze zeggen dat je hem mag hebben, dat is toch een soort erkenning dat je het goed hebt gedaan afgelopen seizoen. Een basisnummer is altijd mooi om te hebben. Toen kwam Mats bij de selectie en mocht hij een paar keer meedoen. Jacob (Malki, de materiaalman, red.). Dus ik zei tegen Jacob: 'kan Mats niet nummer 39 krijgen? Dat zou wel heel mooi zijn.' Jacob vond het een mooi idee, dus dat is gelukt", aldus Daan Rots.

Op het trainingskamp in Duitsland vond de rest van de selectie het leuk om Daan en Mats 'per ongeluk' door elkaar te halen. "Ze noemen mij dan Mats en hem Daan. Dat is gewoon een beetje flauwe humor, maar het is wel grappig."

De familie Rots komt uit Groenlo, een dorp tussen Doetinchem en Enschede. Het had dus gekund dat de familie fan was van De Graafschap, maar hier is geen sprake van volgens Daan Rots. "Nee, zeker niet. Ik ging vroeger altijd met mijn vader mee naar Twente. Mijn vader ging nog naar het Diekman. Ik ging altijd mee naar De Grolsch Veste. De Graafschap is misschien vijf minuten dichterbij. Ik mocht daar vroeger trainen, toen Twente nog niet was gekomen. Toen Twente kwam, was ik daar gelijk weg. De Graafschap is niet echt wat voor mij", besluit de rechtsbuiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties