FC Twente Nieuws

Zoon Hennie Ardesch komt met boek over amateurvoetbal: "Geen kaviaar maar patat"

Zoon Hennie Ardesch komt met boek over amateurvoetbal: "Geen kaviaar maar patat"

Zijn vader schopte het tot profvoetballer, maar zover kwam Rick Ardesch niet. Rick is de zoon van voormalig FC Twente doelman Hennie Ardesch die op 26 november 2019 plotseling overleed aan een hartaanval. Ondanks het feit dat hij het profvoetbal niet haalde was hij wel jarenlang actief in het amateurvoetbal waar hij werd geïnspireerd om een boek te gaan schrijven.

Het boek heeft de titel 'Rob Hoekschop, de biografie van een voetbalamateur’. Het is een fictief verhaal geschreven aan de hand van eigen ervaringen op en rondom de amateurvelden. Rick speelde zelf voor CVV Sparta, Sportclub Enschede, Tubanters 1897, Achilles’12 en wederom CVV Sparta.

"Een keer wat anders dan de bekende profs. Geen kaviaar maar patat. Geen voetbalgala’s maar playbackshows. En geen luxe baden maar meestal koude douches", aldus de auteur die duidelijk maakt dat de hoofdpersoon Rob over niet al teveel talent beschikt. "Hij heeft de motoriek van een straatlantaarn en is zo wendbaar als een doperwt in een glazen potje", zo laat hij weten in gesprek met Bert Hellegers van de TC Tubantia.

[google]

In het boek valt onder andere te lezen hoe 'Rob' en zijn vrienden in de pubertijd allemaal verliefd werden op de theejuffrouw. Die liet de jongens links liggen en ging er uiteindelijk vandoor met de trainer. Ook wordt geprobeerd de scheidsrechter om te kopen met een gehaktbal en is er stennis met het bestuur dat de bofte om op een vette hap te trakteren niet nakomt.

Wij verloten twee exemplaren van 'Rob Hoekschop'

Van de auteur Rick Ardesch mogen wij twee exemplaren van het boek 'Rob Hoekschop' weggeven! Hoe je kans maakt? Ga naar dit Facebook bericht en geef even een duimpje. We zullen begin april de winnaar bekend maken. Succes!

'Rob Hoekschop' direct bestellen

Het boek 'Rob Hoekschop, de biografie van een voetbalamateur’ is nu te koop via diverse websites voor 16,50 euro. Via deze link bestel je het boek direct bij de schrijver zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties