FC Twente nog niet opgegeven in titelstrijd na slipper Ajax

De FC Twente Vrouwen hebben wederom dure punten laten liggen in de strijd om de landstitel. Koploper Ajax, waartegen vorige week nog ternauwernood met 1-1 gelijk werd gespeeld, loopt echter maar één puntje uit op de Tukkers na een doelpuntloos gelijkspel tegen PSV. Het verschil tussen FC Twente en Ajax bedraagt nu vijf punten en daarom is er nog altijd een sprankje hoop.

Gisteravond verloren de FC Twente Vrouwen na een 0-0 ruststand thuis met 1-2 van PEC Zwolle. Met nog zes wedstrijden te spelen blijft de titeldroom nog levend in Enschede, al is de kans niet groot. Eén van de belangrijkste wedstrijden om het kampioenschap zal ongetwijfeld de thuiswedstrijd tegen koploper Ajax zijn op maandag 16 mei. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er onder luid applaus stilgestaan bij het overleden van Johan Cruijff.

[google] In de 52e minuut kwamen de bezoekers tot scoren, maar na een eigen doelpunt in de 63e minuut wist FC Twente alsnog op gelijke hoogte te komen. De ploeg van Arjan Veurink vestigde na een aantal gemiste kansen de hoop op een gelijkspel, mede doordat een doelpunt van Jill Roord werd afgekeurd. In de slotminuten besliste PEC Zwolle echter alsnog de wedstrijd, wat de nederlaag extra zuur maakte.

Scoreverloop
52’ 0-1 PEC Zwolle
63’ 1-1 eigen doelpunt PEC Zwolle
90+2 1-2 PEC Zwolle