FC Twente profiteert niet van massaal puntverlies concurrenten

Vandaag speelde FC Twente thuis tegen FC Utrecht. Het is alweer een tijdje geleden dat de Tukkers een wedstrijd verloren, de laatste keer dat de ploeg van René Hake als verliezer van het veld stapte was toen er in Heerenveen werd gespeeld. Vandaag kon FC Twente profiteren van het puntenverlies van PSV, AZ, SC Heerenveen en Sparta Rotterdam.

[google] Al in de negende minuut ontving Ramon Leeuwin van FC Utrecht de rode kaart na een overtreding op Enes Ünal. Met nog tachtig minuten op de klok moesten de tien Domstedelingen zich daarom met een man minder staande weten te houden tegen de elf uit Enschede. In de 22e minuut brak Hidde Ter Avest de score open door op grandioze wijze de openingstreffer te scoren. Op aangeven van Peet Bijen wist Ter Avest met een mooie lob de keeper van FC Utrecht, die te ver voor zijn doel stond, te passeren.

Lang heeft de ploeg van René Hake niet kunnen genieten van de voorsprong. Ondanks een man meer op het veld wist Richairo Zivkovic vier minuten na de openingstreffer namens de bezoekers de gelijkmaker tegen de touwen te plaatsen. Meerdere goals kwamen er niet in de eerste helft en daarom werd met een 1-1 tussenstand de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon met veel spektakel aan beide kanten. Doelpunten vielen er echter niet meer en FC Twente speelde wederom gelijk. De Tukkers profiteren hierdoor niet van het massale puntverlies van de concurrenten.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, van der Lely ('81 Oosterwijk), Klich, Celina, Mokotjo, Ede ('46 Seys), Ünal, Yeboah.