FC Twente-speelsters Van Domselaar en Olislagers spelen gelijk op EK

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zaterdagavond in haar eerste groepswedstrijd op het Europees Kampioenschap een punt gepakt (1-1). Zweden was de tegenstander. Voor de rust vielen twee speelsters geblesseerd uit bij de Oranje Leeuwinnen. Zij werden beide vervangen door speelsters van FC Twente.

Het EK begon ongelukkig voor de Leeuwinnen. Al in 22e minuut moest voormalig FC Twente-doelvrouw Sari van Veenendaal het veld verlaten na een botsing met twee eigen speelsters. De 22-jarige Daphne van Domselaar van FC Twente verving haar. Vlak voor rust was het weer mis. Aniek Nouwen liep een enkelblessure op. Zij werd vervangen door FC Twente-verdediger Marisa Olislagers.

Tussendoor kreeg Nederland ook nog de 1-0 om de oren. Het was Jonna Anderson die een grote kans rustig langs Van Domselaar schoot. Vlak na rust maakte oud-FC Twente-speelster Jill Roord de 1-1 met een mooi laag schot. Er stonden meer voormalig FC Twente-speelsters op het veld: Lynn Wilms, Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse en Lineth Beerensteyn maakten naast Van Veenendaal en Roord allen minuten in de wedstrijd tegen Zweden. Renate Jansen, Kerstin Casparij en Caitlin Dijkstra, die momenteel onder contract staan bij FC Twente, speelden niet.

Het Nederlands vrouwenelftal zit naast Zweden in de poule bij Portugal en Zwitserland. Ook hun onderlinge duel eindigde in een gelijkspel (2-2). De Leeuwinnen spelen aankomende woensdag om 21:00 uur weer. Het mag dan aantreden tegen Portugal. Zondag om 18:00 uur staat de laatste groepswedstrijd op het programma. Zwitserland is dan de tegenstander.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.