FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) geeft Fortuna pak slaag, is winterkampioen en pakt de periodetitel

FC Twente Vrouwen speelde zondag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022. De Tukkers ontvingen Fortuna Sittard, de ploeg die dit seizoen voor het eerst meedoet in de Eredivisie Vrouwen. Dit doen ze niet onverdienstelijk want de Limburgers staan derde op de ranglijst en houden zelfs PSV en Feyenoord achter zich.

Toch was FC Twente een maatje te groot. De ploeg van Joran Pot won met maar liefst 6-0 en werkte hiermee flink aan het doelsaldo. Dhondt opende al in de negende minuut de score. Vervolgens waren het topscorer Kalma en Olislagers die er voor rust 3-0 van maakten. Met name de vrije trap van Olislagers zat er lekker in. De beelden staan verderop in het bericht. Na rust liet ook Kalma zien een vrije trap te kunnen nemen en scoorde hiermee de 4-0. Vervolgens waren het Renate en Bente Jansen die de 5-0 en de 6-0 scoorden.

Door de overwinning is FC Twente Vrouwen herfstkampioen, maar dat was nog niet alles. De ploeg pakte ook de periodetitel. Terecht want alle eerste tien competitiewedstrijden voor de winterstop werden winnend afgesloten. Er werd 47 keer gescoord en dat is een gemiddelde van 4,7 doelpunten per wedstrijd. Daarnaast kreeg FC Twente maar twee keer een doelpunt tegen.

Olislagers scoort de 3-0

Kalma legt de 4-0 in het netje