FC Twente Vrouwen blijft Ajax op de hielen met monsterscore in aanloop naar absolute kraker

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de Vrouwen Eredivisie. De Tukkers wonnen in Enschede met 9-0 van Excelsior. Eerder won Ajax, de grootste concurrent en aankomende tegenstander, in eigen huis met 1-0 van PSV. De achterstand op Ajax blijft drie punten. FC Twente heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Al na drie minuten was het raak voor de Tukkers. Het was wederom Fenna Kalma die scoorde. Na iets meer dan twintig minuten maakte Renate Jansen de 2-0. In de 31e minuut zette Caitlin Dijkstra de 3-0 ruststand op het scorebord. In de tweede helft maakte FC Twente het verschil alleen nog maar groter. Kayleigh van Dooren maakte de 4-0, Renate Jansen maakte de 5-0 met haar tweede goal van de wedstrijd. De 6-0 en 7-0 kwamen allebei van Fenna Kalma, die daarmee een hattrick maakte. Daarbij bleef het echter niet voor de doelpuntenmaker van FC Twente. Ze zorgde ook nog eens voor de 9-0 in de 89e minuut, nadat Ella Peddemors eerder de achtste had gemaakt. FC Twente kwam net niet tot de dubbele cijfers. De eindstand is 9-0.

Na zeven duels heeft FC Twente Vrouwen nog altijd een perfecte score in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De volle 21 punten werden behaald. Ook Ajax is nog perfect. In de eerste acht duels werden er 24 punten gepakt. Het belooft dus een zeer spannende, boeiende en belangrijke wedstrijd te worden tussen FC Twente en Ajax in De Grolsch Veste.

Aankomende zondag is het tijd voor deze absolute kraker. Om 12:15 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. De kaartverkoop voor het duel loopt lekker. FC Twente heeft afgelopen week al voor de tweede keer extra vakken geopend voor het duel. De teller stond toen op meer dan 2.300 verkochte kaarten. Laten we onze dames steunen in dit belangrijke duel in de jacht op de vierde achtereenvolgende landstitel!