FC Twente Vrouwen geeft overwinning in slotfase weg tegen PSV Vrouwen

Vanmiddag stonden FC Twente Vrouwen en PSV Vrouwen tegenover elkaar bij de opening van het nieuwe Sportpark Het Diekman. In een spannend duel werd een 2-1 voorsprong in de slotfase weggegeven: eindstand 2-3 voor PSV Vrouwen.

FC Twente Vrouwen kon vandaag de koppositie van de Eredivisie Vrouwen overnemen van Ajax. De ploeg van Tommy Stroot zou vanmiddag moeten afrekenen met PSV Vrouwen om weer aan kop te gaan van de competitie. Aan het eind van de eerste helft was het Fenna Kalma die de 1-0 voor FC Twente Vrouwen scoorde. Na een handsbal in het zestienmetergebied, schoot Kalma de penalty beheerst binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust stond het echter weer snel gelijk. Oud-FC Twente-speelster Joëlle Smits schoot de ploeg uit Eindhoven op gelijke hoogte. Na iets meer dan een uur spelen scoorde Fenna Kalma haar tweede goal voor FC Twente Vrouwen. De punten bleven echter niet op Twentse bodem.

Inde 85e minuut was het Katja Snoeijs die de stand weer gelijk maakte. Drie minuten later was het wederom Joëlle Smits die een goal maakte voor de bezoekende club. PSV Vrouwen neemt de koppositie van Ajax Vrouwen over. FC Twente Vrouwen komt op een derde plaats te staan. Volgende week reist de ploeg uit Enschede af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Ajax Vrouwen.

Bron: Sportfoto Oost